читать дальшеolive oil
1 knob butter
1 onion, peeled and chopped
1 handful fresh sage leaves
800 g quality stewing steak or beef skirt, cut into 5cm pieces
sea salt
freshly ground black pepper
flour, to dust
2 parsnips, peeled and quartered
4 carrots, peeled and halved
½ butternut squash, halved, deseeded and roughly diced
1 handful Jerusalem artichokes, peeled and halved, optional
500 g small potatoes
2 tablespoons tomato purée
½ bottle red wine
285 ml organic beef or vegetable stock
finely grated zest of 1 lemon
1 handful rosemary, leaves picked
1 clove garlic, peeled and finely chopped
Read more at www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/jools-...
Ingredients
Vegetable oil, for searing
2 1/2 pounds beef chuck, cut into 2-inch cubes
Kosher salt and freshly ground black pepper
2 tablespoons unsalted butter
2 medium onions, cut into 6ths
5 cloves garlic, crushed
1 tablespoon tomato paste
1/3 cup all-purpose flour, or to cover
10 cups cold water, or chicken or beef broth, homemade or low-sodium canned
6 sprigs parsley
6 sprigs fresh thyme
2 bay leaves
1 1/4 pounds medium red potatoes, quartered
4 medium carrots, cut into 2-inch pieces
2 celery stalks, cut into 2-inch pieces
7 canned whole, peeled tomatoes, lightly crushed
2 to 3 teaspoons red wine vinegar, or to taste
Cook's Note: Beef chuck, from the shoulder, because of its marbling of intra-muscular fat, is the choice for any type of stew. If you can't find chuck cubed for stew in your meat department, buy a thick chuck steak and cut it into 2-inch cubes.
Read more at: www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitche...
Change Servings
2 pounds cubed beef stew meat
3 tablespoons vegetable oil
4 cubes beef bouillon, crumbled
4 cups water
1 teaspoon dried rosemary
1 teaspoon dried parsley
1/2 teaspoon ground black pepper
3 large potatoes, peeled and cubed
4 carrots, cut into 1 inch pieces
4 stalks celery, cut into 1 inch pieces
1 large onion, chopped
2 teaspoons cornstarch
2 teaspoons cold water
allrecipes.com/recipe/beef-stew-vi/Теперь, моя версия *_*
Суп Рагу
-Рагу
-лопатка, 1 кг, нарезать кубиками
-луковица
-морковь
-3 картофелины
-2 больших побега сельдерея или 3 маленьких
-5 зубчиков чеснока
-веточка розмарина
-орегано, эстрагон, шалфей
-молотый чёрный перец
-5-6 семян чёрного перца целиком
-3 ст.л. соевого соуса
-3 ст.л. бальзамического уксуса
-оливковое масло для жарки
-2-3 шт. лаврового листа
-6 побегов свежей петрушки
-соль
Мясо отварить, процедить бульон.
Очистить картофель, нарезать, положить вариться в бульон, то же проделать с сельдереем и чесноком.
Лук и морковь очистить, мелко нарезать, поджарить на сковороде на оливковом масле. Всё заложить в бульон.
Ближе к тому времени, как сварится картофель, добавить специи и приправы, включая соус и уксус. Нарезать петрушку, закинуть в бульон.
Посолить по вкусу, дать потомиться и - приятного аппетита =З